Naughty But Nice

Det var egentlig lidt af et tilfælde at jeg fik denne og DVD’en Leash Off, Game On hjem. Der var et her og nu tilbud, hvor jeg for 300 kr. inkl. forsendelse kunne få de to DVD’er hjem. Sammenlignet med hvad man ellers kan smide penge efter bøger og film om hundetræning, så var det jo ikke meget. Og så kan jeg egentlig godt lide den energi, som Tom Mitchell og Lauren Langmann(personerne bag Absolute Dogs, som har lavet de to DVD’er), så jeg syntes det var forsøget værd.

20170726_142426

DVD’en er produceret i 2016, så det er ikke en ældgammel en af slagsen. Det jeg rigtig godt kan lide ved den er den måde der tænkes på. Godt nok er der ikke vanvittigt meget nyt i den, men personligt kan jeg godt lide at man tager udgangspunkt i den enkelte hund, og at det især er hundens følelsesmæssig tilstand som er vigtig.

Gennem DVD’en blive forskellige begreber forklaret, både mundtligt, men også skriftligt, og der bruges flere forskellige diagrammer, som er med til at understrege de tanker de gør sig. Jeg må indrømme at jeg mange gange trykkede på pause, for lige at få noteret ned.

DVD’en er inddelt i tre områder, og her tager jeg dem på engelsk:

  • Becoming your dogs geek: Som handler om at blive ekspert i hvordan ens egen hund lærer, hvilke ting som er forstærkere for den, hvordan føler den og ikke mindst sætte sig ind i den arousal(kan bedre lide det engelske ord end det danske ophidselse) og hvilken personlighed hunden har.
  • How to live with your NBN-dog: her kommer der tanker og ideer om hvordan man kan hjælpe hunden til at få en bedre hverdag, hvordan får vi hunden i en tilstand hvor den er afslappet og ikke mindst, hvad gør vi hvis vi pludselig står i en situation, hvor vores hund føler sig presset til at reagerer.
  • Turning naughty into nice: her tages der udgangspunkt i det de kalder D.M.T-protocol(Distraction, Mark, Treat) og samtidigt vigtigheden i at opbygge en optimistisk hund, som definerer som værende en hund der mentalt er der hvor den er i stand til at møde nye ting/udfordringer på en selvsikker måde. Det er også her at 8 lege introduceres, og som kan inddeles i hhv. fokus- og impuls lege.

Jeg må indrømme at jeg er rigtig glad for at jeg sprang til. Ikke fordi at jeg har fundet den hellige gral, men jeg har fundet noget der på en god, positiv og vigtigst af alt let tilgængelig måde formidler problematikken og arbejdet med de reaktive hunde. Og jeg kan helt klart se nogle ting, der kan bruges på mit eget hold.

Og der var da nogle ting, som jeg tænkte, nå ja, det er da ret vigtigt at vide. Fx at der går op mod 72 timer fra hunden har haft en dårlig oplevelse(det kunne være et sammenstød med en fremmed hund), til den er helt sig selv igen. Hvis det ikke respekteres og hunden kommer til at stå i en lignende situation inden den er mentalt klar til det, så er det at vi risikerer at det opstår adfærdsproblemer. Noget jeg kan genkende fra min egen hund.

Egentlig kunne jeg nok blive ved med at skrive videre. Som det sidste er der lige at tilføje at der med til DVD’en er en masse dokumenter som kan downloades. Her er der bl.a. 10 forskellige challenges(det er forskellige tricks, som styrker samarbejdet og hundens positivitet), en e-bog og forskellige arbejdsredskaber, som man kan bruge i arbejdet med sin hund.

Jeg kan i hvert fald godt anbefale denne DVD.

 

Comments are closed.