Når pointene ikke fortæller alt…

Catie og jeg har været til Nose Work-prøve i dag. En prøve som kom til at handle om meget andet end det, jeg havde planlagt den skulle handle om.

I starten af uge var Calle så flink at informere mig om at Catie var i løbetid og MEGET lækker. I et split sekund overvejede jeg om det så var besværet med en meget lang køretur værd, og overbevist mig om at jeg jo ligeså godt kunne se hvordan Catie er med hormonerne flyvende rundt mellem ørerne. Vi lavede et testsøg med bukser på, no-problemos.

Vi kørte tidligt afsted og turen gik noget hurtigere end beregnet, så vi kom frem i frygtelig god tid. Ikke det bedste, når man ikke ved hvor man skal stille bilen og lufte hunden. Heldigvis havde vi et pitstop inden vi var fremme og hun havde haft muligheden for at klare det hun skulle.

Efter at have afleveret startbog var der banegennemgang, og så var der jo ikke andet for end at starte med at vente til at de 36 hunde, som ikke var i løbetid, kom igennem. Vi måtte parkere oppe ved Netto, og det gav så lidt muligheder for miljøtræning når hun skulle luftes. Der var for øvrigt kaos-agtige tilstande på parkeringspladsen, måske var der nogle som skulle handle det sidste inden konfirmationen i morgen?

Lidt over kl. 14 kunne vi kører bilerne ned til de andre, og så kunne de løbske tæver komme ud. Catie var den sidste af de tre.

Da det gik op for mig at Catie var i løbetid, så gik fokus fra en god oplevelse med nye miljøer til at være en god oplevelse i nye miljøer med bukser på og koncentration om den opgave hun blev sat til at løse. Point er ligegyldige, vi samler på erfaringer, og dem fik vi en del af til dagens prøve.

Udesøget

Da der havde været banegennemgang var der ingen tvivl. Det her ville blive en stor opgave for hundene. Der var meget vind og mange ting at forholde sig til. For Caties vedkommende var der også meget forstyrrelse i græs og blade.

Det var det første søg vi skulle igennem, og hun arbejdede så fint. Fuld fokus på hvad hun skulle. Hun er en hund der vimser/scanner rundt i området en del før hun beslutter sig for at søge. Og i dag havde hun fart på, så man skulle holde tungen lige i munden, så man kunne holde styr på linen. Lige pludselig traf hun en beslutning. En fin markering, som jeg dog nu godt kan se ikke var så helhjertet, som normalt, og det skyldtes nok at hun ikke var helt lige på, og jeps, hun var et stykke derfra. Men ikke mere end at hun med de forhold og hendes nuværende erfaring ikke kunne have løst opgaven bedre.

Men wauv for et fokus og arbejdsiver.

Køretøjssøget

Køretøjssøget er det som Catie har absolut mindst erfaring med. Vi har ikke rigtig nogen struktur på arbejdet og det bar søget også præg af. Men for mig er det pt. ok, man skal være varsom med at have for meget kontrol i arbejdet med hende.

Og hun havde en fest med at få både mig og dommeren til at løbe rundt efter hende. Hun vidste en tydelig reaktion ved håndtaget på den ene trailer, men skulle lige have løbet færdig før hun markerede. Denne gang havde jeg is i maven og afventede et fast frys. Og bingo.

Igen var der fokus i hendes arbejde, og hun var helt og aldeles upåvirket af trusserne.

Bagefter skulle vi vente på at der var plads til os ved de sidste to søg. Det tog lidt lang tid og Catie fik både kram og kys. Hun var frisk og klar til at lave mere.

Jeg prøvede at få taget et billede af Catie mens vi ventede, men det lykkedes ikke rigtig.

Indesøget

Duften sad ved døren i hjørnet.

Den absolut største opgave for Catie var dette søg, og hun knoklede og knoklede og knoklede. Hun slog ud på noget duft, men havde ikke værktøjerne til at løse opgaven.

Den her er lidt på mig, for jeg tænker undervejs i søget at vi skal have arbejdet bedre med hjørnet, men da der bliver sagt 30 sekunder og jeg vurdere at hun efterhånden har arbejdet længe nok, så færdigmeldte jeg søget og tog hende med ud. Der skulle også være energi til beholdersøget. Jeg burde måske have guidet hende ind i hjørnet, men sådan er der så meget og vi har fundet et huld i vores træning.

Men igen, Catie var bare så meget på sin opgave og tabte ikke et sekund fokus til trods for at hun søgte længe uden at finde noget duft.

Beholdersøget

Beholdersøget er vist endnu en af de ting vi skal arbejde med. Catie vil meget hellere løbe ud og undersøge hele området. Men det lykkedes at få hende til at fokusere momentvis på beholderne og også i så lang tid at hun kunne finde den rigtige beholder.

Igen, hun var på opgaven, men værdien er bare ikke rigtig i de beholder (godt vi leger med i Sirius Beholder Bonanza pt.)

Catie valgte da hun var færdig at belønne sig selv ved at overbevise tidstageren at hun skulle have et kram. Det havde vist været svært for hende og nu vidste hun at hun var helt færdig, så der var tid til at være social.

Sådan samlet set

Jeg aner ikke hvor vi blev placeret, kun at det nok var sådan midt i det hele. Det havde været en svær prøve og af de 39 hunde fik kun 7 100 point.

Men Catie har været en stjerne i mine øjne. Hun finder de tre dufte, hun knokler løs selvom hun er i løbetid og der er publikum på OG at hun ikke rigtig fik muligheden for at blive afklimatiseret.

Så samlet set, jeg har vundet en masse læring og Catie en masse erfaring og det var hele køreturen værd.

Et kæmpe tak til arrangørerne, hjælperne og dommerne. Det har været en blæsende, men skøn dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *