Lang vej ud, lang vej hjem…

Dagens konkurrence har nok været den mest mærkelige so far. Det var ikke selve konkurrencen den var gal med, men det at køre hjem uden at vide om man havde fundet det man skulle(min fornemmelse var at det havde vi nok ikke, for vi fandt kun to dufte i alt og fik en fejlmarkering i beholdersøget – min fejl, men var lidt plaget af desperation fordi de forrige tre søg kun havde budt på to dufte).

Jeg kommer ikke til at være så grundig i dag. Simpelthen fordi jeg ikke helt har et overblik.

Vi skulle gå alle fire søg efter hinanden. Det er meget for en kl. 3 hund, og hvis man bruger hele søgetiden(i dag var der i alt 21,5 min til rådighed, tror jeg), så er hunden godt brugt efter sådan en omgang. Cassi er heldigvis ikke en hund der bliver mentalt træt, ligeså længe hund tror på at der er en duft at finde, så knokler hun. Og det gjorde hun på sin egen finurlige måde i dag.

Når vi nu kun har fundet to dufte, betyder det så at det har været en dårlig dag? Bestemt ikke.

De øvrige dufte i hhv. køretøjssøget og indesøget slog hun kraftigt ud på. Hvorfor hun så ikke løser dem, det ved jeg ikke.

Begge dufte hund fandt var anis, yep, træningen har da båret frugt.

De to markeringer hun lavede var super smukke og uden antræk til at skulle hapse der hvor duften stod.

Jeg fik endnu engang bevis for at jeg har en hund der er fuldstændig komfortabel i al slags miljø, og kan søge på mange forskellige ting. Bl.a. hoppede hun op på nogle meget rokkende skamler for at undersøge yderligere(det holdte mine nerver ikke til) og hun forsatte ufortrødent selvom værktøj faldt ned omkring hende. Ja, og så viste hun at der ikke skal meget plads til før en border collie kan komme igennem.

Positivt er det også at jeg trods alt ikke skulle bruge hele tiden i udesøget før jeg fattede at der nok ikke var noget. Lidt spøjst, for inden vi skulle på fik jeg talt med en anden deltager om at de tomme søg indtil nu havde fordelt sig på 3 køretøjssøg og et beholdersøg. Jeg tror at det for os tobenede er noget lettere at træffe en hurtig beslutning på den slags type søg, end det er med et udesøg som det er i dag. Beholderne og køretøjerne kan vi lettere overskue og lettere få et overblik over hvor vi helt sikkert har tjekket. Der er mange flere muligheder her.

Vi fik en hurtig fejlmarkering i beholdersøget. Jeg ved ikke hvad der skete, jeg anviste hende at søge på nogle beholdere(hun arbejde super fint med dem selvom de lå spredt rundt i rummer under borde m.m., og havde jeg nu tænkt mig om, så ville jeg jo vide at det kan få hende til at blive meget intens i sit arbejde(på banegennemgangen kan jeg se at der var duft i boxen ved siden af den hun  markerede på). Nå, fejlen er jo sket, og hun var stadig den gladeste lille Cassi da vi gik fra det sidste søg.

Der gik mindre end en time fra jeg kørte ind på parkeringspladsen og til jeg kørte hjem igen. Alt forløb flydende. Det eneste minus var nok at der var langt fra Skjern til Vordinborg når man ikke vidste hvordan det var gået. Heldigvis var der ingen køer eller noget andet der drillede på vejen(jo en masse vejarbejde på Fyn og en masse blæst på broerne).

En kæmpe tak til arrangørerne og dommerne. Og til konkurrenterne, jeg håber snart vi får normale tilstande igen, for det er trodsalt det mere hyggeligt.

Tilføjelse:

Jeg har fået lov til at tage still-billeder fra videoerne af banegennemgangen, så det er muligt at se lidt af søgeområderne.

Billeder fra køretøjssøg. Tre duft, alle tre dufte sad på traileren til højre. 3,5 min.

køretøj

Billeder fra indesøget. To rum, en duft i hvert rum, begge anis. 10 min

inde1 inde2 inde3 inde4

Udessøget. Ingen fært. 5 minutter(det er ikke hele området der kan ses, der er ting ude til højre også, samt ude til venstre.

ude

Beholdersøget. 19 beholdere, 2 dufte, 3 minutter. Søget her var lidt anderledes end normalt, da nogle beholdere også lå under bordene.

beholder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *