Anis? Hvad i alverden er det?

Den overskrift lader vi lige stå, og så kan vi vende tilbage til den senere.

Endelig!!!! Efter næsten et års pause, så kunne vi komme i gang med Nose Workkonkurrencerne igen. Kl. 1 og 2 har haft et prøver, men os der har været så heldige at rykke i kl. 3 sidste år har tålmodigt måtte vente. Sidste kl. 3 prøve var i Herning 1. november 2019, hvilket betyder at der kom til at gå 11 måneder og to dage. Og når ens hund ikke er den yngste, så er det rigtig lang tid at vente.

Cassi og jeg stod op omkring kl. 5.30. Hundene fik morgenmad og Calle blev luftet inden han skulle være alene hjemme, og så kørte vi den lange tur til Blistrup Skole(Til de der ikke ved det, så er vi oppe i Nordsjælland). Fremme fik vi sagt hej til de andre i kl. 3, og det var dejligt at se folk igen.

Konkurrencen var som de fleste andre konkurrencer coronasikret. Da klokken var 8.30 havde vi banegennemgang. Vi skulle starte med ude- og køretøjssøg, og i næste omgang inde- og beholdersøg. Alle område var super fine og med en tilpas grad af udfordring. Der blev givet gode tider. Det der fik flest kommentarer med på vejen var de finurlige beholdere i beholdersøget.

Og så var det ellers i gang med konkurrencen. Vi er ikke så mange i kl. 3 endnu, men jeg ved at de er på vej, nogle har deres oprykning, mens andre lige mangler den sidste. Det betyder at der er en dejlig ro omkring konkurrencesituationen, hvilket er meget lig den stemning der var ved de første NW2 prøver tilbage i 2017. Derudover er der ikke nogen voldsomt lang ventetid.

Da der var gået omkring 40 minutter var det vores tid til at gå hen og vente på vores tur.

20201003_093151

Her kommer en lille gennemgang af søgene. Jeg har forsøgt at markere hvor de er. De Cassi fandt er markeret med grøn, dem vi ikke fandt med rød. Vær obs. på at de er sat ud fra hvad jeg lige kan huske, og det er svært at huske dem man ikke fandt.

Udesøget – 3 dufte(1 lavende/2 anis), 6 minutter

Det var et superlækkert søg, og Cassi lavede et fantastisk arbejde. Hun vidste helt præcist hvad hun skulle, og var meget omhyggelig i sit arbejde. Hun er en hund med fart i, men det var tydeligt at hun arbejdede.

Hun knoklede og slog ikke så meget ud. Den gode tid gjorde at vi kom rundt i søget flere gange. Hun laver lidt udslag, men da vi senere kommer tilbage er der ingen interesse. Ved huset bliver jeg lidt insisterende. Hun hopper ind, og efter kort tid markere hun duften(lavendel). Jeg er lidt for langsom, hvilket betyder at hun kvittere med at bide der hvor duften sidder.

Jeg beder hende om at arbejde videre, men da der ikke kommer nogen reaktion, så melder jeg færdig.

20201003_083155 20201003_181248

Køretøjssøg – 0 dufte, 3 minutter

Tre biler på række, og så er man vist klar over hvad Cassi vil gøre. Hun smutter afsted i løb ned langs bilerne, jeg følger med i løb, det samme gør dommeren. Og så kan vi ikke gøre meget andet end at følge efter en Cassi der løber sine egne veje. Hun laver nogle hurtige udslag af og til, men viser ikke rigtig nogen interesse. Ser jeg tilbage på søget, så kan jeg godt se at hun ret tydeligt fortæller mig at der ikke er noget. Jeg ender med at jage lidt mere med hende end hvad der egentlig er rimeligt, og til sidst beslutter jeg mig for at færdigmelde.

Vi gik tilbage til bilen og på den lange gåtur blev der reflekteret lidt over det arbejde vi havde lavet. Cassi havde egentlig været fed at arbejde med, især i udesøget. Det er en fornøjelse bare at gå og se på hende arbejde. Hun ved hvad hun skal, og jeg skal bare støtte og læse hende. Hun er ret tydelig i sin kommunikation. Ja, det undrede mig lidt med de få dufte, men man aner jo intet før efter den afsluttende banegennemgang.

20201003_083313

Indesøg – 2 rum, 1. rum 3 dufte(2 lavendel/1 anis), 2. rum 2 dufte(1 lavendel/1 anis), 8 minutter

Igen et rigtig fedt område, og en Cassi der arbejder rigtig fint. Hun kan være svær at styre, men er ved at være rigtig lydhør. Jeg spottede et kort udslag ved samtaleanlægget, så jeg bad hende søge det ekstra grundigt, og det resulterede i en markering efterfølgende(lavendel). Ved håndvaskene var hun meget interesseret. Hun ligner mest af alt en hund, der overvejer om hun nu kunne slippe afsted med at hoppe op i håndvasken. Jeg var selv ret lettet over at hun ikke forsøgte sig. Hun fanger fært og går hen til et papirstativ der står ved modsatte væg, og før jeg overhovedet kan nå at reagere, så markerer(og bider hun) duften(lavendel). Vi lavede et hurtigt tjek af rummet en gang mere, og meldte rummet færdigt. I det andet rum kan jeg godt fornemme hun er lidt presset. Hun bryder sig ikke om rum, hvor der ikke er så meget plads. Men hun gør hvad hun kan. Hun finder en duft under reolen(Lavendel), igen hapser hun i duften, og jeg beder hende stoppe, lige en tand for hårdt(en fejl for begge dele). Vi arbejder videre, Cassi forsøger sig med at få ting hevet ned af reolen. Da hun ikke rigtig slår ud på mere, melder jeg søget helt færdigt. Cassi er glad, uh, det er fedt at være til konkurrence.

20201003_181319 20201003_181410 20201003_181338

20201003_181507 (1) 20201003_181524
Beholdersøg – 2 dufte(1 lavendel/1 anis), 90 sekunder

Hånden på hjertet, Cassi har aldrig haft den helt store fidus til det med beholdersøg. Hun synes det er kedeligt. Derfor besluttede hun sig også for at lave et indedørssøg i stedet. Og det gør ikke så meget, når man så alligevel fanger fært af noget. Hun slår ud og begynder at afsøge væggen hvor duften er nedenfor. Jeg kan godt gennemskue hvor den er, så beder hende søge på jorden. Hun lytter og markerer på den rette duft(lavendel), super flot markering i øvrigt. Vi arbejder videre, der bliver kaldt 30 sekunder. Vi laver et hurtigt tjek, og jeg melder færdig.

20201003_181443

20201003_084218 (1)

Cassi kommer tilbage i bilen, og med kun fem fundne dufte, så jeg ret sikker på at noget har vi ikke fundet. Og ja, der var noget vi ikke havde fundet, og det var vi ikke alene om.

Johanna(dommer) kan fortælle os at ud af 30 muligheder for at markere på anis(fordelt på de seks deltagende hunde), var der kun en enkelt gang hvor det ikke var sket. Så der er tydeligvis noget vi skal være opmærksomme på.

Fire ud af de seks hunde fandt ALLE lavendedufte, men ikke en eneste af anisduftene. Alle fire hunde bestod på dagen med samme pointsum, nemlig 52,5 point.

For vores vedkommende blev det anden gang med en bestået kl. 3, vi bliver 3. vinder samlet og i køretøjssøget(det eneste søg, hvor der blev uddelt præmier, da det kun var her det blev løst til 25 point).

20201003_154119

Det jeg kan sige nu er at vi er glade for at være i gang igen efter en pause. Det var en velafviklet prøve, tak til arrangørerne for at gide. Og tak til Johanna for dejlige søg. Og så en tak til de andre i klassen for en hyggelig dag. Det er noget helt specielt, når man ikke er så mange.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *