Alle gode gange tre…

I går pakkede vi bilen, Cassi fik den luksus at have hele buret, for Calle skulle ikke med. Turen tog tre timer, og vi kom til Herning i GOD tid. Jeg kæmpede lidt med at finde et sted hvor jeg både kunne lufte Cassi og få spist det mad jeg havde med. Da klokken var 16:30, så måtte vi køre ind ad indgangen og helt ind til det sted hvor prøven skulle afvikles. Klasse tre er stadig et lille eksklusivt selskab, da vi stadig kun er fem i klassen.

Vi fik banegennemgang, denne gang IRL. Rækkefølgen af søgene var indesøg og beholdersøg, og bagefter udesøg og kørertøjssøg. Der var lavet en lille rotering af rækkefølgen, så vi alle fik mulighed for at se de andre være på banen, hvilket var super rart. Der var mulighed for publikum på samtlige søg, undtaget det ene rum i indesøget. Det var et rigtig godt tiltag. Cassi var på som nr. 2 i første omgang, og nr. 4 i anden omgang.

Jeg blev lidt desperat i starten, da jeg gerne ville have Cassi skulle tisse inden vi gik ind, men hun havde kun én ting i hovedet, nemlig Nose Work. Og så blev det endelige hendes tur. Og denne gang har jeg billeder af samtlige søgeområder. OG en lille video(tak til Merete for at have filmet for mig).

Indesøget, 2 rum, 8 min, i alt var der placeret 5 dufte

To rum, et toilet med flere båse, og et større område i hallen, hvor der blot var placeret et bord med to stole og et trimmebord som fyld. Cassi og jeg var lidt uenige om starten og hun smutter fra mig før hun får lov. Vi må have set på den slags opstarter, hvor der ikke er plads til at starte, som vi gør lige nu. Cassi er presset i rummet, mest af alt fordi at det var nødvendigt at tjekke alle båsene, og hun bryder sig ikke om at arbejde på små steder. Hun laver først et grovsøg i rummet, og går ned og tager den duft der var placeret lige bag ved den dør vi gik ind af. Jeg prøver at få hende til at søge i båsene, men hun har meget svært ved det. Hun søger meget stort, og det kan hun ikke i det miljø. Vi er nok der hvor, der skal køres super nemme søg i den slags miljøer, for på alle andre områder er hun så hamrende miljø fast. Hun er ikke usikker, men hun har bare svært ved at søge derinde. Jeg melder færdigt og har bare brug for at få hende ud.

Hun er lidt lettere at håndtere i starten, smutter ned langs væggen og slår pludselig bremsen i og vender, da hun får fært af første duft. Fin markering, omend jeg er lidt tøvende på at kalde den. Hun arbejder videre, og søger ud mod bordene. Hun viser en interesse, som virkelig fik mig til at tro at der måtte være noget. Senere viste det sig at det var færten på væggen, som hun nok har taget fært af. Hun knokler herefter, og jeg beder hende ret meget om at søge her og der og ja, så her igen. Hun begynder på et tidspunkt på at søge nedad, det plejer at være hendes adfærd, som hun viser når hun arbejder med høje søg, men det har været den anden duft der sad langs væggen ved gulvet. Og så begynder hun at tilbyde en bakke, og det er hendes typiske signal til at nu bliver det for svært. Jeg prøver at få hende igang, uden held og jeg melder færdigt. For der var lige et enormt beholdersøg der ventede.

inde2

Den ene fært sad på den bageste dør(kan ikke ses på billedet), i en ramme som den der ses på den midterste dør, her på billedet.

inde1

Under den efterfølgende banegennemgang fik vi at vide at mange af hundene havde slået ud på duften på døren, og i deres arbejde var kommet hen under vaskene, og slog på stikkontakten mellem vaskene. Tidligere på dagen havde der været sat en mobil til opladning. Udover duften sat i rammen på døren, sad der en duft bag den dør vi gik ind ad. Der var ikke placeret forstyrrelsesdufte.

inde3

De to lilla prikker viser placeringen af to duftene i det andet rum.

inde4

Den lilla prik ved rammen ved døren er hvor den sidste duft var. De to hunde jeg så arbejde meget rundt i områder før der blev truffet en beslutning, især trak døren i dem. I loftet kan man se et ventilationssystem, som helt sikkert har gjort sit for at få luften til at bevæge sig.

Beholder søg, +30 beholdere, 2 min, der var placeret en duft

Beholderne var placeret uden nogen systematik, og alle var papkasser. Cassi havde ikke meget tid til at starte sammen med mig, og jeg måtte insitere i en sådan grad, at jeg trak hende væk fra søget. Og så kunne hun komme på. Hun knokler alt hvad hun kan, to kasser tjekkes mere ud end der andre, men hun går fra dem igen. På et tidspunkt viser hun en adfærd, som viser mig at hun har fært af det rigtige, men så går hun fra igen, og vil ikke rigtig søge igen og jeg færdigmelder. Hun har ellers lavet et meget, for hende, fokuseret beholdersøg, men der var jo heller ikke nogen undskyldning for at lave overspringshandlinger ved at lave indesøg. Og hun havde fat i noget fært, for lige ved siden af det sted hun slår ned, der var duften.

beholder

Cirklen viser hvor duften var. Den  var lagt, så det var den første beholder hundene stødte på. Ingen hunde tog den i første hug, og duften blev kun fundet af to hunde. Der var ingen forstyrrelsesdufte. Der var (hvis jeg husker rigtigt) 10 point for funden duft og 15 point for færdigmelding(ellers var det omvendt).

Er du nysgerrig, så er her Cassis inde- og beholdersøg:

Jeg gik fra de to søg med en lidt dårlige mavefornemmelse. Ikke fordi Cassi havde gjort et skidt stykke arbejde, hun havde en fest som altid, men fordi jeg ikke følte at kommunikationen var der hvor den burde være. Der var ikke så meget at gøre ved det, og jeg gik ind for at få noget læring med ved at se på de sidste to hunde.

Udesøg, 5 min, der var tre dufte placeret

Udesøget havde et areal på omkring 285 kvadratmeter. Det var inde i en semilukket gård. I modsætning til sidste uges søg, så var der ikke mange krummelurer. Cassi knoklede som altid måsen ud af bukserne. Hun slår ud på noget i den ene afkrog, arbejder lidt med det, men uden resultat. Da hun bliver jaget tilbage igen er der ikke noget udslag. Hun arbejder videre og viser tydeligt at der er noget ved det læsskur, der var i gården. Hun prøver først udefra, men indser så at hun ikke kan komme helt til kilden. Hun går ind i skuret, og knokler endnu mere derinde, og beslutter sig så for at hun helt klart kan komme nærmere, hvis hun går på bagsiden af skuret. Her masser hun alt hvad hun kan(der er mellem rum på en små tyve centimeter og hun formår at får hoved og den første del af kroppen derind) og vi markerer fundet og får korrekt. Der er en affaldscontainer, og den slår hun ud på, men ikke på en overbevisende måde. Hun søger lidt på den ene ene væg, og søger rundt i området. Hun har fært af noget. Hun går hen og markerer på et dæksel(tror jeg). Jeg når lige akkurat at starte på at sige fundet, og hun går så videre derfra. Så en meget fin fejlmarkering.

ude3

Den lilla prik viser placering af den ene duft. Den var fire point værd. Den røde pil er der hvor vi fik vores fejlmelding.

ude1

Den lilla prik viser hvor der sad en duft. Det var den duft Cassi fik ved at gå bagom. Duften var 10 point værd.

ude2

Den sidste duft var placeret i hjørnet . Under banegennemgangen fik vi at vide at næsten alle hunde havde søgt over på den modsatte væg. Duften var 10 point værd, og dermed var færdigmeldingen kun 1 point værd(hvilket er klart, da man jo ved at der ikke er mere i søget).

Køretøjssøg, to biler og en trailer, 2 min, ingen dufte var placeret.

Cassi var klar, men jeg blev noget frustreret, fordi hun ikke ville gå igang med at søge. Jeg skulle bare have fattet vinket med vognstangen, for hun kunne ikke tage fært af noget og det var der en god grund til. Alligevel fik jeg presset hende igennem næsten et halvandet minut. Jeg ville virkelig ønske at jeg havde stolet på min fornemmelse der kom ret hurtigt, der er ikke noget. Vi får en fejl, fordi hun kravler under en bil og jeg ikke lige kalder hende tilbage.

køre2 køre1

Så var det bare igang med at vente, og beregningen var gået hurtigt. Der blev råbt op, Cassi bliver nr. 3 i køretøjssøget og nr. 3 samlet. Det var en lidt blandet fornemmelse, for hendes arbejde var fint nok, men min præstation og vores samarbejde haltede gevaldigt. Det er vist godt at der et lille halvt år til næste konkurrence.

Cassi var nu meget tilfreds.

præmie

Tak til Johanna for endnu engang at få os igennem en konkurrence på bedste vis(jeg fatter ikke du har overskuddet, når jeg ved at der både i dag og i morgen er mere arbejde på programmet hvad gælder konkurrenceafvikling) og til Lars for at dømme sammen med Johanna.

Og så et giga enormt tillykke til Lise og Thilde med deres vilde præstation. Det er ikke alle der lige vinder tre momenter i NW3. Det var for sejt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *