At udnytte hundens styrker…

 

Jeg ved ikke helt hvorfor jeg ikke gør det noget oftere, udnytter det som Calle er virkelig god til. Han er rigtig, rigtig god til at løbe stærkt. Han behøver som sådan ikke noget mål med sit løberi, han elsker bare at have fart i poterne, og med de lange ben han har sig, skulle man næsten tro at han var skabt til at løbe hele dagen.

I løbet af den sidste uge er det gået op for mig hvor koncentreret han kan være om en opgave, hvis han får lov til at arbejde med et klart mål. Det er ikke fordi vi har trænet voldsomt fokuseret på feltsøget. I onsdags var det første gang, at han skulle prøve et søg, hvor genstande var lagt af en fremmed og hvor han ikke havde set dem blive lagt ud. Han var helt klar over hvad han skulle og var bare på. Han stoppede en enkelt gang kort op et sted hvor en anden hanhund havde markeret, men smuttede hurtigt videre, for han havde ikke tid til at tisse. Og han fik bevæget sig ud af området og kom tæt på en anden hund, som han ikke havde tid til at skulle gø af(jeg stod med en klump i halsen, for han er voldsomt reaktiv til tider). Der var ikke meget mere end en meter mellem de to hunde. Calle reagerede prompte da han fik en kommando til at komme tilbage og arbejde videre.

Dagen efter havde jeg ham med ude igen. Han fik igen et søg, hvor han ikke fik set genstanden blive lagt ud og så blev den lagt meget langt ude, længere end han havde prøvet før. Jeg havde besluttet mig for at støtte ham ved at gå frem, men det var slet ikke nødvendigt. Jeg fik lavet et lille filmklip af hans arbejde med søget, og det er så lækkert at se på.

For nogle ser det måske ikke sådan ud, men med tanke på hvordan han ser ud når han “bare” løber, så er det sænkede hoved et klart signal om at han bruger sin næse. Han bevæger sig nydeligt rundt i det område hvor der er fært, og ved omkring 30 sekunder ser man ham lave den første lille ændring i sin retning og han begynder sit arbejde med at indkredse placeringen af genstanden. Her er tale om en hund der nok max har arbejdet med den øvelse 20 gange i de knap fem år han har været her hos mig. Han ved hvad han skal og han har bare styr på det, netop fordi at han får afløb for noget han elsker at lave, og så sker det på en super fornuftig måde.

Nu må jeg bare huske mig selv på at udnytte hans flair for denne øvelse noget mere, for jeg kan huske at Cassi fik lov til at lave et feltsøg om dagen da hun var yngre, netop fordi kombien af ben i bevægelse og næsen i brug virkelig gjorde at hun fik brugt sig fornuftigt. Igang med noget mere fletsøg i fremtiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *