Så kom 2019

Jeg kan endnu engang konstatere at jeg bare ikke er særlig god til at få skrevet herinde. Det er lidt dumt, for ellers er der jo ingen grund til at betale for at have den her side. Det må være et nytårsforsæt at få skrevet lidt mere herinde.

2018 har på mange måder været en travl en af slagsen. Der har været meget at se til på arbejdet, og det kommer der også til at være det næste halve år. Jeg har en afgangsklasse i år, som skal afsluttes. Jeg underviser klassen i tre fag, og jeg ved at de skal til prøve i naturfag(det gælder jo egentlig begge de 9. klasser jeg har). Ud over det så starter jeg på et modul i vejledning til februar, så det er tilbage på skolebænken en dag om ugen indtil vi rammer sommerferien. Det er noget jeg glæder mig rigtig meget til, og er en del af den nye funktion jeg har fået på arbejdet i år. Efter sommerferien skal der så arbejdes med en helt ny klasse. Det bliver vemodigt at sige farvel(for det er unge mennesker jeg har set dagligt de sidste seks år), men også sjovt at skulle i gang med noget nyt.

Jeg har besluttet mig for at jeg i 2019 ikke vil ud og dømme helt så meget som første år som dommer. Der er nogle konkurrencer jeg har sagt ja til allerede, men jeg ved også at jeg ikke skal have et år med 11 konkurrencer. Jeg sad og talte sammen for et par uger siden og det er vist omkring 400 performances i ringen jeg har set og mere end 50 færdighedsprøver der er bedømt. Det har været spændende, lærerigt og utroligt givende. Mange tak til hundeførerne for at gøre et stort arbejde med træning af deres hunde, bare i de fem år jeg har været i sporten er der sket en kæmpe udvikling. Og særlig tak til alle for at tage rigtig godt imod alle os fra det “nye kuld” af dommere. Og tak til de andre dommere for spændende og udbytterige diskussioner og samtaler. Jeg glæder mig allerede til den næste konkurrence jeg skal dømme. Det er tit lange dage, men det er virkelig det hele værd!

Cassi har været helt fantastisk i 2018. En Rallychampiontitel og NW2-titel er det blevet til, samt et udtag til DcH’s DM. Jeg har været lidt i tvivl om hvorvidt vi skulle forsætte med rally. Jeg har besluttet mig for at tage et år mere. Hun har altid en fest når vi er afsted og så vil jeg se om jeg kan lære at styre den vildskab og glæde hun af og til bobler over med. I 2018 har jeg været afsted til RIGTIG mange nosework-prøver. Vi har været afsted 8 gange. Resultaterne har været svingende, men det betyder blot at vi stadig har meget at træne på. Indtil der kommer kl. 3, så holder vi os til Sjælland i 2019(indtil jeg lige skifter mening). Lige nu har jeg tre fokuspunkter, der skal arbejdes med.

  1. Jeg skal have løst problemerne med lysten til apporterer små beholder.
  2. Hun skal blive bedre til at arbejde med søg der er placeret i hjørner.
  3. Der skal være fokus på hendes vedholdenhed, når hun ikke mener der er fært i området. Hun skal være i stand til at arbejde og ikke gå i fullon stress-mode.

Udover det, så skal vi bare have det hamrende sjovt.

IMG_1628

Her i efteråret har jeg brugt tid på uddannelse. Det har primært været for Calles skyld, og alt hvad jeg har lært har virkelig hjulpet os. Han kan komme med til træning og rent faktisk arbejde. Han er i langt højere grad i stand til at switche mellem high og low arousal. Vi er der hvor vi kan have haft gang i vild leg med legetøj og gå direkte over til at han ligger ved siden af mig og foretager sig ingen ting. De der kender Calle ved at det er store sager. Vi arbejder ikke med så meget andet end at håndtere hans adfærd og arbejde med lege der styrker ham i den adfærd jeg ønsker. Der er lang vej endnu og mange problemer vi skal løse, men han gør mig bare klogere og klogere for hver dag der går.

IMG_1152

Jeg håber på at komme på nogle kurser i løbet af 2019, rigtig gerne noget der har med Nose Work at gøre, men hvad året helt præcist byder på der, ved jeg ikke. Men jeg ved at jeg vil bruge mere tid på ting jeg godt kan lide at gøre. Så forhåbentligt meget mere tid til kreativitet og familie i 2019.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *