Det kan man også bruge neglelak til…

Efter en fantastisk dag i går, hvor jeg var med til at fejre min søsters bryllup og nieces dåb, var det lidt trist i dag. Især fra sen eftermiddag og indtil nu, for det har regnet. Jeg har så fået afreageret lidt, mere om dette sidst i indlægget her.

Jeg er blevet ret grebet af det der metalprægning, og i fredags fik jeg selv en lys ide, som jeg bare måtte teste. Og da det gav et fint resultat, så må jeg dele det. Holdbarheden kan jeg ikke sige noget om endnu, men fornemmer at det er fornuftigt, men dog ikke til evig tid.

Det drejer sig nemlig om at bruge neglelak til at farve selve prægningen. Jeg blev lidt inspireret, men har ikke set ideen andre steder, selvom jeg er overbevist om at tanken er tænkt før. Så her kommer en lille beskrivelse af min fremgangsmåde, og så nogle af mine tanker efterfølgende.

Hvad skal man bruge?

IMG_2708
Man skal bruge tre ting ud over det man har præget. Neglelak, neglelakfjerner og vatpinde(flere end man tror).

Vi er heldige at vi har en Normal i byen med mange forskellige slags neglelak. Jeg købte dog kun en enkelt, og det var af den billige slags(19 kr. mener jeg). Skal forbi for at få lidt flere farver. Fjerneren er også fra Normal. Valgte en der er acetonefri for at slippe for stanken.

Inden jeg startede tjekkede jeg at der ikke ville ske noget uforudset, når jeg puttede fjerneren på metallet. Just in case.

På med neglelakken…
IMG_2712Det IMG_2713I Kvickly skulle de af med en masse neglelak, så her til morgen da jeg var forbi, fordi jeg håbede jeg kunne finde en enkelt, så kom jeg til at købe lidt flere, så farveudvalget blev større. Her tester jeg to ting. Hvor god er neglelakken til at blive og er der nogle prægninger der ikke er egnede. Her er konklusionen: Den blå og lilla er klare farver, og det gør at de ikke dækker så godt. Og en prægning som hunde poten er svær at klare.

Gang i neglelakfjerneren…

IMG_2714Dyp vatpinden i fjerneren, og så er det vigtigt at huske tre ting: Lad være med at gnubbe, vatpinden og væsken kan sagtens arbejde selv. Hold pauser, så det der er i prægningen kan få lov til at tørre op. Skift vatpind ofte, så neglelakken ikke bare sværtes rundt.

Slut af med at tage en ren vatpind med lidt fjernervæske på og rens rundt om prægningen. Sidder der bare et tyndt lag tilbage af neglelakken, kan man ikke pudse op.

IMG_2715Her er så det endelige resultat(altså med mit navn).

Og så lidt ekstra bemærkninger…

IMG_2720Her kan man se hvad der skete da jeg rensede det sidste. Poten er umulig at arbejde med. Måske hvis man kunne finde en fin pensel.

Blomsten bliver okay, men ville klart have poppet mere, hvis neglelakken ikke havde været klar.

Jeg valgte at teste farvning med et stempel der havde flere detaljer, nemlig mit dandelion stempel. Her brugte jeg også den blå, klare neglelak og her er resultatet:

IMG_2725Jeg synes det er et fint resultat, og der var en del læring her. Bl.a. kan det betale sig at lakkere flere gange, så der bliver fyldt i prægningen.

Den læring brugte jeg til at lave et tag til et halsbånd. På det har jeg skrevet FlowerPower og lavet to blomster. Efterfølgende blev det lakeret i en rosa farve. Jeg elsker resultatet, selvom den ene blomst kom lidt for højt op. Til gengæld går det fremad med at placere bogstaverne.IMG_2728Og så til starten af dette indlæg. Noget måtte der jo gøres for at man ikke blev helt deprimeret af regnen, så fik lavet dejligt farverigt halsbånd.IMG_2732 IMG_2734

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *