Let’s get started…

Overskriften er lidt inspireret af Cassis indstilling, når vi er ude og lave Nose Work. Når hun er på vej ind kan det ikke gå hurtigt nok, ja, hun bliver faktisk lidt småmobset, hvis hun ser andre hunde gå ind og tage HENDES søg(i Cassis verden er alle søg hendes).

Vi har været til konkurrence i dag. Træningen har vi ikke gjort vanvittigt meget ud af på det sidste, det har været en kombination af at jeg har haft meget at se til arbejdsmæssigt og så har vejret ikke været helt til det. Cassi var en stjerne som altid, jeg var så ikke den bedste for hende at have med i byen.

Hun var på sporet af en af duftene i udesøget, jeg pressede og fejllæste hende. Havde hun fået tiden, så havde hun også taget den. Hun finder begge i køretøjssøget, den ene duft viste hun mig endda rigtig pænt hele tre gange. Den anden duft skal hun lige bruge lidt tid på at spore sig ind på. Heldigvis havde jeg is i maven.

Pause og så videre til de næste søg. Beholdersøg med 18 beholdere, der lå i en cirkel. Cassi var ret målrettet og to turen rundt i cirklen. Den første duft finder hun egentlig hurtigt, men bliver hele tiden forstyrret et sted af nogle stole hun meget gerne vil tjekke. På et tidspunkt stopper hun op ved en beholder, skubber lidt med den, og går så videre. Jeg har en fornemmelse af at det var der duften var, men hun laver ikke den sikre markering jeg gerne vil have. Cassi når flere omgange rundt i søget, og så bam, her er den siger hun samtidigt med at der bliver sagt tid(hun havde fat i den rigtige beholder). Indendørssøget bød på en knoklende Cassi, der syntes at det var noget svært med de lidt pressede forhold. Hun har været inde og rode der hvor færten var, men hun enten så havde hun ikke fundet den eller også, så valgte hun at forlade den.

Resultatmæssigt intet at råbe hurra for, men tilgengæld kan jeg glæde mig over følgende:

  • Cassi var på som altid, og hun lavede nogle super flotte markeringer.
  • Det er klart for mig at jeg skal arbejde med at finde roen i mig selv, så jeg ikke presser hende til at lave fejl. Det er simpelthen for dumt.
  • Vi skal arbejde med at blive ved det sted hvor færten er. Hun har været god til det, men nu er det som om hun slår væk, hvis ikke hun får den ønskede respons.
  • Sikkerheden i arbejdet med trænge søgeområder skal på plads, det gælder for os begge to.

Udover det så fik jeg nogle gode snakke over arbejdet med hund, og ikke mindst en snak omkring det med at indse eller snarere beslutte at man ikke vil dyrke en sport på det plan man engang gjorde. Jeg elsker de her snakke man kan tage. Det gør bare en klogere på så mange ting.

Hjemme igen, så var der jo lige et hængeparti der hed Calle. Så ham tog jeg med ud, og så for første gang i lang tid, så skulle der tages actionbilleder af ham. Han blev helt vild og glad. Der er så meget glæde i ham, det er umuligt ikke at blive smittet.

IMG_1126 IMG_1152 IMG_1197

Så, nu er konkurrencesæsonen skudt i gang… Kom bare an…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *