Selvgjort er velgjort…

Det er i hvert fald det man siger… Og for det meste er der noget om snakken. Jeg elsker at være kreativ, men har nok også fundet ud af at man nok lige skal begrænse sig. Bare fordi noget ser spændende ud, så behøver man ikke nødvendigvis kaste sig ud i det. Slet ikke, hvis det kommer til at tage tiden fra noget andet.

For lidt mere end et år siden var jeg afsted til en kreativ aften i hundeklubben, og her prøvede jeg for første gang at paracorde… Og de få timer var alt der skulle til. Jeg laver primært kun ting til mine egne hunde, men af og til laver jeg også noget for andre. Det har ikke været meningen at der skulle tjenes en formue på det(det kan man simpelthen ikke), men det er en meget god og hyggelig hobby, som man nemt kan have gang i mens man slapper af foran tv’et.

Det sidste arbejde fra min hånd er dette halsbånd:

IMG_1068

Det er næsten lige før jeg synes det er lige så fedt at få taget et godt billede af mit arbejde, som det er at få givet det på hunden. Nu er det jo også sådan at de begge har en del pels, så man kan ikke få ordentlige billeder.

Det er ikke kun halsbånd, der kan laves af paracord. Der kan også laves meget andet. Jeg har lavet en del liner, og de er mest til pænere brug og jeg foretrækker stadig mine gummiliner til træning i dagligdagen. De klarer lidt bedre at blive smidt i mudderet. Men nu her hvor de er hhv. 2 og 3 år gamle mine liner, så er de ikke så pæne længere. Og samtidigt, så matcher de ikke helt deres mange fine halsbånd.

For noget tid siden efterlyste Stefanie, som har www.dogparacord.dk ideer/forslag til ting der kunne sælges, og hurtigt kom jeg med et forslag om materialer til gummiliner. Om det er derfor det kom det ved jeg ikke, men da det kom på hjemmesiden så skulle det prøves. Så bestilte materiale hjem i denne uge og kunne lave mine liner i går efter at have købt en hultang.

Og her er lige ganske kort mine gode råd:

  • Lad være med at putte for meget line i hultangen på en gang. Tag hellere lidt ad gangen og få lavet nogle pæne huller. Man risikerer også at hultangen skrider og dermed bliver hullerne ikke placeret lige under hinanden ved foldningerne. Jeg gør følgende, laver foldningerne først og markerer med en tusch hvor jeg gerne vil have centrum af hullet. Og så laves et hul ad gangen.
  • Tjek at hultangen går lige ned på metalpladen. Min erfaring er både med den jeg har nu(og fra den gang man skulle lave uendeligt mange hullet i stigeremme og gjordremme) at det hjælper til er bedre klip. Alle de hultænger jeg har haft fat i, har en tendens til at gå lidt skævt ned.
  • Hav altid noget under det stykke du laver hullet i. Min erfaring, både med denne hultang og dem jeg ellers har haft, er at det er svært at “skære” det sidste over. Jeg bruger en rest line, som er under.
  • Gå ikke ned på kvaliteten når det drejer sig om indkøb af hultang.
  • Når du skal have bogskruen i, så er paracordnålen alletiders hjælpemiddel. Jeg gør det at jeg stikker nålen gennem alle tre huller, så de bliver placeret lige over hinanden(se billede). Sæt topdelen af bogskruen på paracordnålens spids og tryk igennem. Det gør det hele så meget lettere at få samlet skruerne.
  • Kig på hvordan andre gummiliner er lavet og lad dig inspirere.
  • Kast dig ud i det og giv ikke op. Inden for skoleverdenen siger vi at fejl er vigtige, og det er det bestemt også her.

20180303_095257 (1)

Og her er så resultaterne…

Jeg havde bestilt materialer hjem til to liner. Der er for i alt 137 kr. Det der blev købt var 4 m 16 mm lilla gummibånd, 4 m 20 mm pink gummibånd, 6 messing bogskruer 5 mm, 6 stål bogskruer 4 mm, 2 karabinhager i messing og 2 karabinhager i stål.

Begge liner blev til omkring 2 m, med en karabinhage i begge ender, hvor der ved den ene sidder en D-ring, og så er der på begge liner placeret en O-ring på selve linen. De fire ringe er ikke med i prisen. Men vil skyde på at de koster omkring 20-25 kr. til sammen.

Den lilla line blev min “trial and error” line. Kastede mig ud i det, og de fejl jeg lavede her sørgede jeg for ikke at gentage på den næste line. Her fandt jeg ud af at nogle af de karabinhager jeg havde i forvejen virkede knap så klumpede på linen, så de blev brugt i stedet. Her er nogle billeder af linen.

IMG_1071 IMG_1072 IMG_1073 IMG_1075

Og så linen til prinsessen…

IMG_1077 IMG_1079 IMG_1082 IMG_1085

Det eneste jeg ærgre mig over nu, er at jeg ikke har mere hjemme jeg kan arbejde med…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *