Fantastisk weekend…

For noget tid siden slog Meretes Hundeskole et opslag op om et kursus med Sofia Olsson fra Sverige. Kurset var målrettet os der træner mod kl. 2 og kl. 3. Og selvfølgelig skulle jeg afsted med min absolut fantastiske Cassi. Kurset blev afholdt her i weekenden, og wauv, det er givende. Og så er det jo en anledning til at mingle med andre og få nye venner inden for en nye sportsgren.

Begge dage foregik i Ringsted, hvilket jo er perfekt, for så var der 40 minutter hver vej. Lørdag var der fokus på at se hvordan hundene arbejdede(så Sofia også kunne få et bedre indblik i hvordan vores hunde arbejdede, så der kunne gives nogle rigtige gode tips og ideer til hvad der skulle arbejdes med, men også så det arbejde der skulle laves var mere målrettet den enkelte hund). Da vi introducerede os fortalte jeg at mit helt store problem med Cassi er hendes tendens til at slå over i at tilbyde tricks, når hun bliver usikker og at det også er et problem med at hun tit og ofte tjekker ind for at sikre sig at hun nu gør det korrekte. Det er der egentlig ikke noget galt i, men det er en tidsrøver, og tid er der ikke meget af nu hvor vi er i NW2.

19875404_10155396416503954_3625599680689579361_n

Andet søg havde fokus på håndtering og systematik, især ifht. når man havde fundet første søg. Hvordan kunne man så hjælpe hunden til at arbejde videre uden at vende tilbage til det søg den allerede havde fundet.

Herefter var det tid til en frokostpause og så var det i gang med arbejdet igen. De næste to søg handlede om at hjælpe hunden til at forstå at den kunne klatre rundt på ting, når den arbejdede med at finde sine søg. Det første søg var et godbidssøg og der havde Cassi nær givet mig dårlige nerver, for hun er vant til at klatre på alle mulige ting og lader sig ikke bremse af at skulle hoppe rundt i højden. Bagefter arbejdede de med fært i et lignende setup.

Dagens sidste søg handlede om problemløsning.

19748528_10211143354994608_7776421300676771652_n

Søndag var der fokus på arbejdet med et systematisk køretøjssøg. Cassi har generelt MEGET travlt og hun bryder sig ikke rigtig om at blive kontrolleret.

Herefter var der fokus på finsøg og opstarter, og det bød på en lille åbenbaring hvad angår Cassi. Hun har tidligere for indlært en rolig-kommando, som fortæller hende at hun lige skal være fokuseret og ikke bare springe afsted. Det skal der helt klart arbejdes videre med.

Herefter blev der arbejdet med markeringer med fokus på markering når man ikke kan komme til kilden. Det var egentlig ret interessant at se hvordan hundene gik fra at bruge synet og bare valgte en tilfældig og så til at slå næsen til.

Som de sidste to søg blev der arbejdet med højdesøg, og så med planlægning af afsøgning af området.

Det har bare været en fantastisk weekend. Og jeg glæder mig til endnu en mulighed for Nose Workkursus.

 

Obs. begge billeder er taget af Carina Enevoldsen og er fra en fælles træning for nogle uger siden.

 

I weekenden bliver det rigtig spændende. Jeg skal til Viborg og sidde som dommeraspirant. Det bliver sidste gang inden min eksamen og så er det med udenlandske dommere. Det bliver helt klart læring og ikke mindst en sjov udfordring at skulle afprøve det engelske. Mandag, tirsdag og onsdag står den på kursus(observatør) hos Jules O’Dwyer, Polina Il’ina og Lucka Plavlová. Og så er det ved at være tid til at skulle på arbejde igen.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *