Nose Work, Nose Work, Nose Work…

Nu er det snart et år siden at jeg første gang fik muligheden til at snuse lidt til Nose Work. Der er dog lidt tid endnu til at det er et år siden vi for alvor gik i gang.

Hun har altid været glad for at bruge sin næse, og det første jeg begyndte at arbejde med, da jeg fik hende for seks år siden, var hendes spor. Det er noget jeg arbejdede meget med de første to år af hendes liv, og jeg kan i dag bare sætte hende på et spor og hun knokler løs(om det så er kønt, det er jo en helt anden sag). Feltsøget og rundering elsker hun også. Så da vi startede op på Nose Work var der ingen tvivl om at det ville blive et hit.

1. april havde hun fødselsdag og i den anledning bestilte jeg et Nose Work Board til hende. Grundet nogle problemer med den farve jeg havde valgt og en hårdhændet behandling af pakken fra Post Nords side, så er det først i dag at jeg har kunne tage det i brug. I den anledning skal der lyde en stor ros til forhandleren som har gjort meget for at jeg skulle få et brugbart board. Først ved at sende et nyt(som desværre også havde taget skade på vejen) og for hurtigt at finde en løsning på at det kunne blive leveret personligt til mig her på Sjælland. Jeg har endnu ikke for alvor taget det i brug, men jeg er sikker på at jeg kun kan blive glad for min investering.

IMG_9610

Cassi tester sit nye Nose Work Board. Selvfølgelig i lyserødt, man er jo prinsesse!

Udover boardet og de seks dåser der er med som standard, så har jeg valgt at bestille yderligere seks. Simpelthen fordi jeg gerne vil have nogle der er helt færtfri, og så nogle med forstyrrelsesfært. Det færtfri er mest for Calles skyld. Han skal have det noget lettere end Cassi.

Jeg har siden efteråret trænet hver tirsdag hos Meretes Hundeskole, og det er jeg super glad for. Jeg har det sidste halve år været afsted med begge hunde, men Calles hoved kan ikke rigtig følge med. Jeg er super glad for at have en træner, der har forståelse for dette og som ikke mindst kan komme med tanker og forslag til tiltag, som kan hjælpe mig med at komme videre med ham.
I modsætning Calle, så er Cassi altid klar, når vi er afsted om tirsdagen. I tirsdags arbejdede vi med først at sende hunden ind i et tomt søg(beholder), for derfor at sende den ind i et søg med først en duft, så to og til sidst tre. Dertil kom at hunden ikke måtte sendes ind før, man kunne se at der var gang i næsen og den måtte ikke være under kommando. Grunden til det tomme søg i starten var at gøre hunden mere “sulten” på søget og kommandoerne skulle væk, for at undgå en hund der går i lydighedsmode. For min hund havde det den positive virkning at hun fik sporet sig ind på hvad hun skulle, og i stedet for at springe af sted som skudt ud af en kanon, så var hun klar fra starten. Det gav os en del af den ro, som vi har brug for.

Princippet var det samme, da vi arbejdede med køretøjssøget. Igen var der ro på hende(så meget der nu kan være på Cassi, når hun søger, for det går stærkt). Hun har for øvrigt rykket sig rigtig meget på denne type søg og det virker som om hun ikke længere har behov for at hoppe op af bilerne.

Jeg glæder mig allerede til næste uge.

IMG_9617

 

Og så er det snart. Cassi er meldt til sine to første officielle Nose Workkonkurrencer. Og der er kun en uge til i dag. Vi har siden december været afsted til fire uofficielle konkurrencer, og de tre af dem er endt med et resultat der svarer til at have bestået prøven. Sidst vi var afsted var d. 13/5, og her var hun lidt langsom om to af søgene(hun drillede lidt) og lyn hurtig på de to andre søg. Overordnet set var hun super sej. Hun fik 100 point og 0 fejl og blev 4. vinder. Derudover havde hun den næst hurtigste tid på beholdersøget. Det er så lærerigt at gå ud til konkurrencer, og udover resultatet får man noget med hjem, som man kan arbejde med.

20170525_131032

Cassis dommerseddel

Nu er det bare om at krydse fingre og håbe på at alt forløber som det skal i næste weekend.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *