Så er sommerferien overstået – 21/8-15

 

En af fordelene ved at arbejde i den danske folkeskole er at der i julimåned er ferie! Desværre er vejret jo ikke altid helt godt…

Efter et forår/en forsommer med run på og konkurrencer i både rally, freestyle og agility, så var det tiltrængt med en ferie. Vi skulle bare lige have overstået en agilitykonkurrence i Taastrup og så på et tidspunkt til Feddet til Landskamp i rally.

Smukkeste Cassi der laver en af de ting hun elsker allermest
Smukkeste Cassi der laver en af de ting hun elsker allermest

Cassi er ved at være så snusfornuftig på en agilitybane. Og det beviste hun for alvor i Taastrup. Første løb blev til en disk. Hun havde hevet en enkelt pind og da hun skulle tage springet anden gang kom hun tilbage over det igen. Jeg er ret sikker på at hun ikke havde gjort det hvis pinden stadig var oppe. I næste løb var hun så meget på, og det var et af de der løb hvor alt bare flaskede sig. Hun var fejlfri og kom igennem med næstbedste tid! Så det blev til første pind i DKK i SP1. I den anden SP1 river hun to pinde og får en fejl på slalom. Løbet kan ses her:

I den sidste AG1 var hun så fin. Jeg pressede hende lidt for meget på balancen og hun pillede en pind. Her er slutningen af hendes løb. Heldigvis kom regnen først til det sidste løb.

Synes egentlig det er utroligt at hun med sine lidt lansomme felter alligevel har næsthurtigste tid. Hun løb i 36,41 s, mens den vindene hund havde en tid på 36,31 s.

Alt i alt var det en rigtig hyggelig konkurrence, og vi kommer gerne igen.

**********************************************************************

Rallykonkurrence på Feddet

Dagen efter pakkede jeg bilen og Cassi og kørte til Feddet. Ved ikke helt hvad der skete for mit indre ur. I hvert fald kom vi en time for tidligt af sted, og når man havde planlagt at skulle være fremme en lille halv time før konkurrencestart, så er man i MEGET god tid.

Vejret var væsentligt bedre denne dag, og vi kunne sidde ude og nyde solen. Teltet var slet ikke nødvendigt. Cassi var tilmeldt til landskampen, så hun skulle i ringen hele tre gange. Første gang var i ekspert og jeg må indrømme at det var svært ikke at være lidt ærgerlig bagefter, for vi var sølle 3 point fra det første cert! Jeg har trænet meget sideskifte og ofte kommer de en del lige efter hinanden. Så en simpel højrevending tolkede Cassi som en synkronvending og skiftede bag om ryggen på mig. Havde jeg haft lidt mere fat i hende og måske været lidt mere vågen, så havde jeg muligvis fået hende med rundt. Så vi endte som nr. 5 og højeste point i ekspert med 92 point.

Bagefter skulle vi prøve en svensk begynder bane. Der er lidt anderledes regler til de svenske prøver, bl.a. kan man komme til at løbe flere skilte i træk og man må ikke lave skilte om. Der blev dømt en smule hårdere end hvad man er vant til i DKK synes jeg, og så mistede vi det sidste skilt. Vi endte med 84 point, hvilket er nok til at bestå og rykke op, hvis vi altså havde været til officiel prøve i Sverige.

Og så skulle vi ind på den åbne bane. Cassi var så super fin og gik til 95 point. Dejligste søde Cassi.

Samlet blev Cassi nr. 12 i Landskampen.

**********************************************************************

Det med den svære tre’er

Og så blev det til sommerferie. Den er blevet brugt på at træne vores nye freestyleprogrammer. Cassi er meldt til i sin første FS3 til slut september, og jeg har endnu ikke helt besluttet om vi bare kører træning, eller om vi skal prøve at køre det igennem. Hun er jo en lidt følsom hund og måske ville det give rigtig god mening at køre en masse forstærkning på konkurrencesituationen. Vi er jo nået til et punkt, hvor det kan blive dyrt med en hund der ikke performer helt optimalt.
Samtidigt synes jeg det kan være rigtig svært at finde ud af om niveauet nu også er som det skal være. Et eller andet sted, så tror jeg at jeg er begyndt at tage det en smule seriøst det her med det freestyle. Og derfor plager det mig også at jeg ikke får det trænet så meget som jeg gerne vil. Der er ingen tvivl om at Cassi lige nu er klar til at knokle i flere timer. Hun er så træningssulten, og vi har egentlig sat et fornuftigt program sammen. Det handler vist mest om at vi skal igang med at have sat det hele sammen, og der skal sikkerhed i vores arbejde. Der er nogle enkelte detaljer som ikke helt sidder i skabet.

Jeg har forsøgt at lave en sammensætning af øvelser, så Cassi får en del af de øvelser der tænder hende undervejs. Det håber jeg kan være med til at løfte hende.  Nå, jeg er sikker på at vi ligegyldig hvad får en god tur til Ringsted.

Og så er der ham lillebror…

Calle har været i en lidt problematisk periode. Han har svært ved at finde ro til træning, så vi har brugt lidt tid på bare at være til stede i os selv. Vi har været tilskuere når der har været andre hold på pladsen. Det har hjulpet en del. Samtidigt har vi arbejdet med en del af øvelserne fra Control Unleashed. Han er blevet pillet ud fra agilitytræningen, for at undgå ekstra stres(han brugte mest tid på at holde øje med de andre hunde)

Lige nu arbejder vi med enkelte tricks og lydighedsøvelser, fx er han blevet helt hooked på noget så simpelt som indkald. Han er også blevet meget glad for at arbejde med feltsøg og spor.

Calle gør det ekstra spændende at tage til konkurrence i september. For han er nemlig meldt til i FS1 og FP2. Vi har et fint program, og han kan alle øvelserne og det skal bare køres igennem igen og igen og igen og… Tilgengæld overvejer jeg at flytte ham ned i FP1. Jeg ved ikke hvor meget vi kan nå at arbejde på den FP2. Følgende øvelser har vi pt. ikke styr på:

  • Cirkler om fører(han kan med lidt hjælp)
  • Spring over førers arm eller ben
  • Potearbejde ville han nok kunne hvis jeg startede med den øvelse, så den var lavet lige inden han kom på.
  • Han synes det er MEGET svært at ramme targetpladen. Han løber fint ud og står MEN kan står over pladen og IKKE på pladen. Det er dog en øvelse vi nemt kan få styr på.
  • Arbejde med ryg til fører, det kan han med hånden oppe.

Jeg er lidt i tvivl, for jeg ville jo sagtens kunne bruge 2*5 minutter herhjemme og få styr på øvelserne, men omvendt ville det jo også bare være fint at få en god og positiv oplevelse i ringen. Han er jo kun 17 mdr. på det tidspunkt. Jeg må jo mærke efter i maven når vi nærmer os, der er jo mere end en måned til(og sjovt nok begynder jeg at tænke, der er snart KUN en måned til med Cassis FS3!)

Massere af skovture

Udover at jeg har forsøgt få nogle nye programmer klar til september, så har det stået på en del afslapning. Vi har været en del i skoven og hundene har nydt det. På med flexlinerne og så er det bare derudaf. Der har også været sommerferietræning i klubben og det har været så superhyggeligt.

**********************************************************************

Så er sommerferien slut…

I starten af august tog vi hul på efterårssæsonens første agilitykonkurrence og tog afsted til dobbeltkonkurrence hos DcH Næstved. Cassi var top sej. Blev kun disket to gange og vi var oppe for at få præmie hele fire gange!

Om søndagen havde jeg lyst til at sparke mig selv gevaldigt bagi efter det første løb. Cassi var så fed at løbe med og så da vi kommer til slalom, som er den tredje sidste forhinding på banen, jamen, så stiller jeg mig da i vejen! Det var så ærgerligt, men på ingen måde min fantastiske Cassis skyld.

Her er en video af det sidste løb den weekend, nemlig SP1:

En rigtig fræserbanen, som desværre gav en fejl på slalom og en pillet pind fordi jeg skal lærer at holde min mund.

Det var en rigtig hyggelig konkurrence, og vi glæder os til næste år.

Weekenden efter tog jeg hundene med til DcH Vestfyn for at løbe agility. Cassi var ikke helt på, men heller ikke forfærdelig. Det blev til tre gennemførte løb. I AGÅ var hun faktisk rigtig god og så lige pludselig TUNNEL-WROOOM… Det har hun ikke forsøgt sig med i rigtig lang tid.

Puha, så fik jeg endelig lavet denne længere beretning. Selv er jeg startet på arbejde igen, og det er en lidt hård periode det her. Vi holder fri denne weekend og så står den ellers på konkurrencer stort set hver weekend frem til sidst i oktober. I den periode kommer den til at stå på fem agilitykonkurrencer, fire rallykonkurrencer og tre freestylekonkurrencer. Og nå ja, et weekendkursus med to finske instruktører. Noget jeg virkelig ser frem til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *